[Scribus] EPS previews incorrect

PLinnell mrdocs
Thu Feb 2 19:56:22 CET 2006

On Thursday 02 February 2006 18:58, D Jungk wrote:
> I'm a new user of Scribus, so I'm not sure what the procedure is
> for reporting bugs, but I'll try to find it on the web page. In the
> meantime, I thought I'd mention it here.
> I make a document 4 inches wide and 2 inches tall, add some type,
> and export it as EPS.
> I make a new letter-size document and place 8 image frames on the
> page in order to bring the EPS in and print it 8 on a page.
> I "get image" and select the EPS file and the info box says that
> the image is 595 x 842 points, roughly A4. When I place it in the
> image frame, the frame is blank. If I put -9.5 inches in the
> Y-Offset, the image appears. It seems that the image is in the
> lower left corner of an A4 size bounding box.
> But opening the EPS in a text editor shows that it has the correct
> bounding box.
> To see the image on the screen, I have to use a -9.5 Y.Offset. But
> to print it correctly, I have to set the offset back to zero. It
> seemed that the EPS image data was correct, but the preview data
> was incorrect.
> I then tried with an eps file made with Macintosh Illustrator and
> the same preview problem appears. So the EPS is ok, but the process
> of displaying the preview seems to have a bug.
> Don Jungk
> _______________________________________________
> Scribus mailing list
> Scribus at nashi.altmuehlnet.de
> http://nashi.altmuehlnet.de/mailman/listinfo/scribus

The place for bug reports is http://bugs.scribus.net and please attach 
the files which demonstrate the issue.

You also not need worry that bug reports disappear in a black hole. 
While not all bugs can be fixed right away, they are looked at by 
several folks on the team and handled as quickly as possible.


More information about the scribus mailing list